Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Θανατηφορο ατυχημα στις Αφίδνες με νεκρο ανήλικο και η επίσημη ανακοινωση με Δελτίο τύπου της ΕΘ.Ε.Α.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ www.zougla.gr
 http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=123053&cid=4

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ www.rally.gr
".....Η εκδήλωση του GP Tuning Auto Festival, εξελίχθηκε σε τραγωδία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Κωνσταντίνος Κορμάς, οδηγός ενός Mitsubishi Lancer EVO IX παραγωγής, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τρεις θεατές. Ο ένας εκ αυτών, ο άτυχος 10χρονος, έχασε τη ζωή του, ενώ ο μικρός του αδερφός και ο πατέρας του, υπέστησαν τραυματισμούς. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κάταγμα στο κρανίο του μικρού παιδιού, την ώρα που ο πατέρας έχει υποστεί κατάγματα. Το τραγικό αυτό συμβάν, συνέβη κατά τη διάρκεια του GP Tuning Auto Festival, ουσιαστικά μία εκδήλωσης που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό με τη μορφή των track days, όπου και φίλοι του αυτοκινήτου μπορούν να οδηγήσουν τα δικά τους αυτοκίνητα παραγωγής στο χώρο της πίστας. Το rally.gr θέλει να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου παιδιού, ενώ εύχεται ταχεία ανάρρωση στα δύο μέλη της οικογένειας που τραυματιστήκαν._rally.gr...."

Το επίσημο Δελτίο τύπου της ΕΘ.Ε.Α. εχει ως εξης:
Ανακοίνωση της ΕΘΕΑ για το δυστύχημα στις Αφίδνες 11/4/2010 4:15 μμ

Για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στη διάρκεια προγραμματισμένης επίδειξης δοκιμασίας αυτοκινήτων στην πίστα Αφιδνών, με αποτέλεσμα την απώλεια ενός 8χρονου παιδιού, τον τραυματισμό του 9χρονου αδελφού του και του πατέρα τους, η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ –ΕΘ.Ε.Α, ως αρχή των μηχανοκίνητων σπορ στη χώρα μας:
-Εκφράζει τη βαθειά της λύπη για το τραγικό συμβάν και εκφράζει τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση της στην σκληρή δοκιμασία στην οικογένεια των παθόντων.
-Όσο αφορά στην προγραμματισμένη επίδειξη αυτοκινήτων, η ΕΘΕΑ αναφέρει ότι η επίδειξη έγινε με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς και μέτρα ασφαλείας.
-Η εκδήλωση ήταν πλήρως ασφαλισμένη για κάθε κίνδυνο προς τρίτους.
-Όσον αφορά στον καταλογισμό των όποιων ευθυνών για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, η ΕΘΕΑ θα ερευνήσει ενδελεχώς τις αιτίες και θα προβεί στον καταλογισμό τους._(Δελτίο Τύπου)
Το δελτιο τύπου που ειχε σταλει για τον αγωνα
2ο Αuto Festival GP Tuning
"....Αυτή την Κυριακή, 11 Απριλίου, οι φίλοι των αγώνων, και όχι μόνο, έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για το δεύτερο Auto Festival GP Tuning. Ο αγώνας που στέφθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά πριν από μερικούς μήνες, έχει και συνέχεια, αφού συνολικά θα πραγματοποιηθούν πέντε αγώνες, στον συγκεκριμένο χώρο. Για όσους δεν γνωρίζουν, θυμίζουμε ότι πρόκειται για έναν αγώνα σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο χώρο του Auto Festival στις Αφίδνες, όπου δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν μόνο αγωνιστικά αυτοκίνητα, αλλά και μοντέλα παραγωγής! Μάλιστα, στην δεύτερη εκδοχή του, θα υπάρχει και τρίτη-ξεχωριστή- κατηγορία Ιστορικών αυτοκινήτων, γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 11/4 και ώρα 10.30 στη γραμματεία του αγώνα, στις Αφίδνες. Τηλέφωνα επικοινωνίας μέχρι το Σάββατο 10/4, ώρα 13:00, στο 2102790432, fax 2102757222. Αξίζει να σημειώσετε επίσης, ότι όποιος επιθυμεί να κάνει αναγνώριση διαδρομής το Σάββατο 10/4 πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τον κ. Δημήτρη Νασούλα (τηλ. επικοινωνίας 210 2790432) ή τον κ. Παύλο Μοσχούτη (τηλέφωνο επικοινωνίας 6945807061), με κόστος 20 ευρώ (10:00 – 16:00)....."
Και ο συμπληρωματικός κανονισμός του αγωνα οπως ειχε δημοσιευθει:
Α.Λ.Ε.Μ.
2ο AUTO FESTIVAL GP TUNING
11 Απριλίου 2010
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Λήξη εγγραφών: 11/4/2010 10.30' Στο Auto Festival
Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγος
και διανομή εντύπων: 11/4/2010 10.30' Στο Auto Festival
Εκκίνηση του αγώνα: 11/4/2010 11.00'
Δημοσίευση αποτελεσμάτων: 11/4/2010 Στη γραμματεία, μετά τη λήξη κάθε αγώνα
Απονομή Επάθλων: 11/4/2010 Στο Αuto Festival, μετά τη λήξη όλων των αγώνων
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Η γραμματεία του αγώνα μέχρι το Σάββατο 10/4, θα λειτουργεί καθημερινά στο συνεργείο του Δημήτρη Νασούλα, Αναγεννήσεως 21, Νέα Φιλαδέλφεια. Ώρες λειτουργίας: μέχρι και Παρασκευή 9/4, 09:00 – 17:00, Σάββατο 10/4, 09:00 – 13:00. Tηλ. 210 2790432, fax 210 2757222
Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε επαφή με τη γραμματεία του αγώνα τις ώρες λειτουργίας της, για να παραλαμ¬βάνουν πιθανά δελτία πληροφοριών.
Tην Κυριακή 11/4 η γραμματεία θα λειτουργήσει στο Auto Festival, στα Κιούρκα Αττικής.
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
Θα βρίσκεται στον χώρο της γραμματείας, στο Auto Festival.
ΑΡΘΡΟ 1.
O αγώνας, θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Διεθνούς Aθλητικού Kώδικα (ΔAK) και των παραρτη¬μάτων του, του Eθνικού Aθλητικού Kανονισμού (EAK), της Προκήρυξης Πρωτα¬θλη¬μάτων της EΘEA καθώς και των εγκυκλίων της.
1.1 KAΘOPIΣMOΣ
Oνομασία του αγώνα: 2ο AUTO FESTIVAL GP TUNING
Oργανωτής: Α.Λ.Ε.Μ.
1.2 OPΓANΩTIKH EΠITPOΠH
Πρόεδρος Μανώλης ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ
Mέλη Ντέπη ΔΡΑΚΟΥ
Παύλος ΜΟΣΧΟΥΤΗΣ
Νίκος ΜΟΥΖΑΚΗΣ
Δημήτρης ΝΑΣΟΥΛΑΣ
Παρατηρητής Θύμιος Τσαμτσούρης
1.3 ΣTEΛEXH TOY AΓΩNA
Aγωνοδίκης Γιώργος ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Aλυτάρχης Νίκος ΚΟΓΙΑΣ
Βοηθός Αλυτάρχη Αντώνης ΜΠΟΥΚΑΟΥΡΗΣ
Γραμματέας του αγώνα Κατερίνα ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗ
Tεχνικός Έφορος Αλέξης ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ
Επικεφαλής ιατρός Νίκος ΠΑΠΠΑΣ
Έφορος Αποτελεσμάτων INFOMEGA – Γιώργος ΛΑΟΠΟΔΗΣ
O παρών κανονισμός έχει εγκριθεί από την EΘEA.
ΑΡΘΡΟ 2 ΠEPIΓPAΦH
Ο αγώνας απαρτίζεται από 2 σκέλη 3 γύρων, ασφάλτινης διαδρομής, μήκους 850μ κάθε γύρος. Η εκκίνηση θα δίνεται με τη σημαία του Αλυτάρχη. Κάθε οδηγός, με την είσοδό του στην πίστα, θα κάνει 2 γύρους αναγνώ¬ρισης και αμέσως μετά τη συμπλήρωσή τους, θα του επιδεικνύεται πράσινη σημαία που σημαίνει ότι αρχίζουν οι χρονομετρημένοι του γύροι. Θα συνεχίζει χωρίς διακοπή για 3 γύρους, οι οποίοι θα χρονο¬μετρούνται ξεχωριστά και για τη διαμόρφωση της τελικής κατάταξης θα υπολογίζεται ο ταχύτερος γύρος και από τα δύο σκέλη.
Σε περίπτωση που ένας οδηγός δεν συμμετέχει σε ένα από τα 2 σκέλη ή δεν ολοκληρώσει ένα από τα 2 σκέλη, ο ταχύτερος χρονομετρημένος του γύρος θα ισχύει για τα τελικά αποτελέσματα.
Αναγνώριση διαδρομής
Όποιος θέλει να κάνει αναγνώριση διαδρομής το Σάββατο 10/4 πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τον κ. Δημήτρη Νασούλα (τηλ. επικοινωνίας 210 2790432) ή τον κ. Παύλο Μοσχούτη (τηλέφωνο επικοινωνίας 6945807061), με κόστος 20 ευρώ (10:00 – 16:00).
APΘPO 3 ΔEKTA AYTOKINHTA
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
1. ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ
2. ΙΣΤΟΡΙΚΑ
3. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
.......................................
Κάθε κατηγορία χωρίζεται στις παρακάτω 4 κλάσεις:
1. 1000cc - 1400cc
2. 1401cc - 1600cc
3. 1601cc - 2000cc
4. 2001cc +
ΑΡΘΡΟ 4 ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
4.1 Γίνεται δεκτό κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που κατέχει έγκυρη αγωνιστική άδεια αγώνων αυτ/του ή παιδιάς του 2010.
Παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης ετήσιας αγωνιστικής άδειας παιδιάς, στη γραμματεία του αγώνα, έναντι του ποσού των 60€. Η παραλαβή των αδειών αυτών θα γίνεται, την επόμενη εβδομάδα από τον αγώνα, από την ΕΘΕΑ, Μεσογείων 395, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 6068892.
4.2 Κάθε αυτοκίνητο επιτρέπεται να λάβει μέρος στον αγώνα περισσότερες από μία (1) φορές, αλλά κάθε φορά με διαφορετικό οδηγό.
Κάθε οδηγός μπορεί να συμμετάσχει στην ίδια κατηγορία μόνο μία (1) φορά.
4.3 Οι αγωνιζόμενοι με επιβατικά αυτοκίνητα, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στην κατηγορία των αγωνιστικών.
4.4 Οι αγωνιζόμενοι με αγωνιστικά δεν επιτρέπεται να λάβουν μέρος στην κατηγορία των επιβατικών.
4.5 Στην κατηγορία των επιβατικών δεν επιτρέπεται η χρήση αγωνιστικών ελαστικών εκτός και αν ο αγωνιζόμενος συμμετέχει στην κατηγορία των αγωνιστικών.
ΑΡΘΡΟ 5 ΔHΛΩΣEIΣ ΣYMMETOXHΣ - EΓΓPAΦEΣ
Όποιος θέλει να λάβει μέρος στον αγώνα οφείλει να συμπληρώσει δήλωση συμμετοχής και να την υποβάλει στη Γραμματεία του αγώνα: Τηλ. 210-2790432, Φαξ 210 2757222, ή να την παραδώσει επί τόπου, την Κυριακή 11/4.
ΑΡΘΡΟ 6 ΠAPABOΛA ΣYMMETOXHΣ - AΣΦAΛIΣH
6.1 Tα παράβολα συμμετοχής καθορίζονται ως εξής :
Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 80 ευρώ ανά συμμετοχή, αν ο οδηγός δηλώσει σε μία (1) κατηγορία και στα 40 ευρώ επιπλέον, ανά συμμετοχή, για περισσότερες απο μία συμμετοχές του ίδιου οδηγού.
6.2 H δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο αν συνοδεύεται από ολόκληρο το παράβολο συμμετοχής.
6.3 Tο παράβολο συμμετοχής επιστρέφεται εξ ολοκλήρου
6.3.1 Σε υποψήφιους που η συμμετοχή τους δεν έγινε δεκτή.
6.3.2 Σε περίπτωση που ματαιωθεί ο αγώνας.
6.4 Στο παράβολο συμμετοχής περιλαμβάνεται και η ασφάλεια του αγωνιζομένου για αστική ευθύνη προς τρίτους.
H ασφάλιση αυτή ισχύει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, από τη στιγμή της εκκίνησής του και παύει να ισχύει με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής ένστασης ή διαφορετικά από τη στιγμή εγκατάλειψης του αγώνα ή του αποκλεισμού από αυτόν.
H EΛΠA, H ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΛΕΣΧΗ, ΤΟ AUTO FESTIVAL, Η OPΓANΩTIKH EΠITPOΠH KΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔEN ΦΕΡΟΥΝ KAMIA EYΘYNH ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ ΓIA ΤΥΧΟΝ ATYXHMA ΠOY MΠOPEI NA ΣYMBEI KATA TH ΔIAPKEIA TOY AΓΩNA.
Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΦΘΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.
ΑΡΘΡΟ 7 ΑΓΩΝΑΣ
7.1 Για να περάσει τεχνικό έλεγχο ένα αυτοκίνητο πρέπει πρώτα να έχει περάσει από διοικητικό έλεγχο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παρουσιαστεί το δίπλωμα οδήγησης που να είναι σε ισχύ και η αγωνιστική άδεια, που μπορεί να εκδοθεί και επί τόπου. Επίσης απαιτείται η άδεια κυκλοφορίας ή η ταυτότητα του αυτοκινήτου.
7.2 Σειρά εκκίνησης
Η σειρά των αγώνων θα είναι επιβατικά, ιστορικά και αγωνιστικά.
7.3 H χρονομέτρηση γίνεται με φωτοκύτταρα, σε εκατοστά του δευτερολέπτου.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν θα τοποθετηθούν σένσορες στα αυτοκίνητα.
ΑΡΘΡΟ 8 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ
Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φορούν κράνος και ζώνες ασφαλείας τουλάχιστον τριών σημείων. Σε κάθε συμμετοχή μέσα στο αυτοκίνητο θα βρίσκεται μόνο ο οδηγός.
ΑΡΘΡΟ 9 ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ
Ενστάσεις σχετικά με αντικανονική εγγραφή μέσα σε 15 λεπτά μετά το τέλος του Τεχνικού Ελέγχου.
Ενστάσεις σχετικά με τεχνικά θέματα μέσα σε 15 λεπτά από τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου κάθε κατηγορίας.
Ενστάσεις σχετικά με τα προσωρινά αποτελέσματα μέσα σε 15 λεπτά από την ανάρτησή τους.
Κατά της χρονομέτρησης δεν χωράει ουδεμία ένσταση.
Όλες οι ενστάσεις θα υποβάλλονται γραπτώς και θα πρέπει να συνοδεύονται από το παράβολο ένστα¬σης που είναι το διπλό του παραβόλου συμμετοχής (160 ευρώ).
ΑΡΘΡΟ 10 AΠΟΝΟΜΗ - ΚΥΠΕΛΛΑ
H απονομή θα γίνει μετά τη λήξη όλων των αγώνων
Σε κάθε κλάση κάθε κατηγορίας, οι 3 πρώτοι λαμβάνουν κύπελλα, εφόσον στην κλάση αυτή εκκινήσουν τουλάχιστον 5 αυτοκίνητα. Αν εκκινήσουν 4 αυτοκίνητα, κύπελλα λαμβάνουν οι 2 πρώτοι και αν εκκινήσουν 3 αυτοκίνητα, κύπελλα λαμβάνουν μόνο οι πρώτοι.
Στον αγωνιζόμενο που πραγματοποίησε τον ταχύτερο γύρο, ανεξαρτήτως κατηγορίας ή/και κλάσης, θα απονεμηθεί το κύπελλο Κώστας Φερτάκης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου