Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Η τοποθετηση του "πυροβολαρχη" Στρατη Χατζηπαναγιωτη για το ατυχημα (Αναδημοσιευση)

Τραγωδία


Η εκδήλωση του GP Tuning Auto Festival, εξελίχθηκε σε τραγωδία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Κωνσταντίνος Κορμάς, οδηγός ενός Mitsubishi Lancer EVO IX παραγωγής, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τρεις θεατές. Ο ένας εκ αυτών, ο άτυχος 8χρονος, έχασε τη ζωή του, ενώ ο αδερφός και ο πατέρας του, υπέστησαν τραυματισμούς. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κάταγμα στο κρανίο του μικρού παιδιού, την ώρα που ο πατέρας έχει υποστεί κατάγματα. Το τραγικό αυτό συμβάν, συνέβη κατά τη διάρκεια του GP Tuning Auto Festival, ουσιαστικά μία εκδήλωσης που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό με τη μορφή των track days, όπου και φίλοι του αυτοκινήτου μπορούν να οδηγήσουν τα δικά τους αυτοκίνητα παραγωγής στο χώρο της πίστας. Το 4troxoi.gr θέλει να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου παιδιού, ενώ εύχεται ταχεία ανάρρωση στα δύο μέλη της οικογένειας που τραυματιστήκαν.
Ο τίτλος «τραγωδία» δε δίνει την πραγματική διάσταση στο δυστύχημα που έγινε την Κυριακή το πρωί στο Auto Festival στη Βαρυμπόμπη και στοίχισε τη ζωή σε ένα παιδί 9 ετών ενώ τραυματίστηκαν ο πατέρας του και σοβαρά ο αδελφός του. Γράφτηκαν κάμποσα, ακούστηκαν περισσότερα και βέβαια τίποτα δεν θα φέρει πίσω στον κόσμο τον μικρούλη και τίποτα δεν θα απαλύνει τον πόνο των δικών του ανθρώπων. Ο χώρος των Ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου είναι άρρωστος βαριά εδώ και αρκετά χρόνια και σήμερα πενθεί σε μέγεθος και επίπεδο που ουδέποτε έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του και ίσως μάλιστα, η ανάλυση και το σχόλιο για το μέγεθος της τραγωδίας και οι συγκρίσεις με αντίστοιχα γεγονότα, δεν είναι της στιγμής.
Δεν έχουμε μάλιστα ούτε το κουράγιο να ξανα και να ξανα γράψουμε για το αύριο. Χάσαμε τη φωνή μας, ενώ τα πλήκτρα είναι πολύ βαριά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μη προσβάλεις τη μνήμη ενός παιδιού μοιράζοντας ευθύνες και αφορίζοντας επιλογές που άλλωστε έχεις για δαύτες το δικό σου μερίδιο ευθύνης.
Η υποσχεσή-θέση μας αρχίζει και τελειώνει στο ότι θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην ξεχαστεί αυτή η τραγωδία και βέβαια είμαστε σίγουροι πως εκτός από τους Χρήστο Πλατή και ΕΛΕΜ που έμειναν και πολέμησαν και οι άλλοι, συμφωνούν μαζί μας. Άνθρωποι του χώρου σοβαροί και με πείρα, γονείς με ευαισθησία και φιλότιμο που ήταν μέχρι κάποια στιγμή παρόντες, αλλά στη συνέχεια, λύγισαν και επέλεξαν άλλο τρόπο αντίδρασης από την παρουσία τους εκεί. Πάντως δεν ορκιζόμαστε πως θα μέναμε αν είχαμε ρόλο και θα αποφύγουμε να σχολιάσουμε γιατί κάποιοι, περισσότερο ή λιγότερο εμπλεκόμενοι, λάκισαν. Ουδείς μπορεί να σχεδιάσει την αντίδρασή του σε μία τραγωδία!
Ο λόγος μας έχει να κάνει με το ότι θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ώστε να ΜΗ ξεχαστεί ΠΟΤΕ ο μικρούλης αυτός «συναθλητής μας» που πήγε ώστε να «μας» καμαρώσει και «έφυγε» πριν ουσιαστικά γνωρίσει τον κόσμο. Όσοι επιλέξουν να μη συμμετάσχουν στην επόμενη μέρα, που περιλαμβάνει μάλιστα διάφορα σκέλη αντίδρασης (σ.σ.: δεδομένη και η ευαισθησία του ΣΟΑΑ, του Συνδέμου μας) , υποσχόμαστε να νοιώσουν πολύ άβολα, πολύ μόνοι και ότι θα έχουν πολύ σύντομα ημερομηνία λήξης σε σχέση με την παρουσία τους στο χώρο και εννοείται πως το ίδιο ισχύει για τα όποια λαμόγια χαμογελούν και παίρνουν θέση ώστε να εκδηλώσουν κριτική και επίθεση ευκαιρίας δοθείσης, για άλλους κατάπτυστους λόγους.
Αυτή τη φορά, η ζωή ΔΕΝ συνεχίζεται. Σταμάτησε όλων μας!
Εννοείται πως δεν ασχολούμαστε με τον όποιον «μαλάκα» σχολίασε πως ο πατέρας με τα αγγελούδια του «δεν καθόντουσαν σωστά και πως σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν προκύπτουν απρόοπτα σε θέματα ασφαλείας», ή πως «αυτοί οι ερασιτέχνες με τα νορμαλ δεν γκαζάρουν, τσουλάνε».
Ρε, ουστ! Στα τσακίδια μπαζαίοι που δεν καταφέρατε να κάνετε φρούριο μία «ειδική διαδρομή» 900 μέτρων. Εξαφανιστείτε, ΓΑΜΩΤΟ!
Είπαμε, η επόμενη ημέρα αυτή τη φορά θέλει άλλη, διαφορετική διαχείριση. Συνδυασμό ευαισθησίας και ουσίας και μία γενικότερη αναθεώρηση για το χώρο των ελληνικών αγώνων, ειδικά σήμερα που είναι απόλυτα αληθές πως οι μισοί δεν μιλάμε στους άλλους μισούς, ενώ είναι σαφές πως το παιχνίδι παίζεται ακριβώς όπως το 1980 και μάλιστα με τους ίδιους παίχτες...
Τέλος, να διευκρινίσουμε έστω υπονοώντας. Το μόνο σίγουρο πως η εκδήλωση ΔΕΝ έγινε ούτε, για αρπαχτή, ούτε για την εκτόνωση κάποιων με πυραύλους. Καμία σχέση! Ο σκοπός για όλους εμάς 50αρηδες έως και 60ρηδες του χώρου, είχε ιερό σκοπό και πάντως λόγοι τακτ μας υποχρεώνουν να μη γράψουμε παραπάνω, που άλλωστε δε θα αλλάξει τίποτα. Η τραγωδία γράφτηκε. Από εμάς κανένα άλλο σχόλιο, καμία απάντηση σε όποιους, αλλά έργα στη σωστή κατεύθυνση._ Στρατισίνο (sx@4troxoi.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου