Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Το τελευταίο αντίο στην Καίτη Χωματά

Στην τελευταία της κατοικία  οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι η Καίτη Χωματά, η τραγουδίστρια του Νέου Κύματος που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή. Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στις 16:00 στον Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνας Ηλιούπολης Στο Νεκροταφείο Ηλιούπολης όπου και ετάφη βρέθηκαν πολλοί άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και απλοί θαυμαστές της για να της πουν το τελευταίο αντίο. Παροντες στην εξωδιο ακολουθια ηταν:
Ο ηθοποιός Μάκης Κωστίνης με τον συνθέτη Γιάννη Σπανό
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Παπαστεφάνου
Η Πόπη Αστεριάδη
Ο Διονύσης Σαβόπουλος και ο Μάκης Δελαπόρτας
Ο Σπύρος Μπιμπίλας
Ο Δημήτρης Ψαριανός
Τα θαρμά του συλλυπητήρια εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Γιώργος παπανδρέου με την σύντροφό του Άντα στέλνοντας στεφάνι.
Η Καίτη Χωματά ήταν μια τραγουδίστρια γνωστή σε όλους εκείνους που μεγάλωσαν με τα τραγούδια της στα χρόνια της δεκαετίας του ΄60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, αλλά είχε συγκινήσει και τις νεότερες γενιές που την έμαθαν μέσω του YouTube.
Όπως γράφει η εφημερίδα “Το Βήμα”, για παράδειγμα, η κλασική επιτυχία της “Θα διώξω τα σύννεφα” μετρά γύρω στα 160.000 “χτυπήματα”. Και οι διαδικτυακές προβολές δεν σταματούν εδώ. “Το Χριστινάκι” έχει 22.000, η “Μαυρομαλλούσσα κοπελιά” 70.000, ενώ το “Μια αγάπη για το καλοκαίρι” έχει ξεπεράσει τις 260.000 “προβολές”- συνολικά δηλαδή περισσότερες από 500.000.
Η Καίτη Χωματά ήταν επίσης “παρούσα” στο Facebook μέσω σελίδων που είχαν δημιουργήσει φίλοι της. Και όλα αυτά τη στιγμή που η ίδια είχε αποτραβηχτεί για πολλά χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας, απουσία την οποία έσπασε μόλις πέρυσι με μια σειρά εμφανίσεων σε μουσική σκηνή στο Γκάζι μαζί με άλλους παλαίμαχους εκπροσώπους του Νέου Κύματος.
Η αγαπημένη τραγουδίστρθα γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1946 και πέθανε ανήμερα των γενεθλίων της, 64 χρόνια μετά, ενώ περίπου τα τελευταία 30 χρόνια έπασχε από καρκίνο. Με το τραγούδι ασχολήθηκε τυχαία και από μικρή ηλικία, ενώ στα πρώτα της βήματα συνεργάστηκε με τον συνθέτη Γιάννη Σπανό, τον σημαντικότερο εκφραστή του Νέου Κύματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου