Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ο Σ.Ο.Α.Ι.Σ.Τ.Α ΑΠΑΝΤΑ....

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί, αν και με καθυστέρηση τουλάχιστον 10 ετών, και με το ερέθισμα της “έκτακτης εισφοράς”, ο ΣΟΑΑ κατάλαβε επιτέλους ότι υπάρχουν οδηγοί αγώνων ιστορικών αυτοκινήτων και δημιουργεί ξεχωριστή επιτροπή. Το πρόβλημα παραμένει ότι ο ΣΟΑΑ δεν έχει κατανόηση αυτού του χώρου και των κανονισμών της FIA που τον διέπουν, ενώ δεν έχει σαφείς θέσεις για τους αγώνες ιστορικού αυτοκινήτου. Συνεχίζει δε να αγνοεί επιδεικτικά τους οδηγούς regularity. Δημιουργεί λοιπόν επιτροπές και προέδρους και μέλη χωρίς συνεκτική και ξεκάθαρη άποψη για το θέμα, αυξάνοντας την αναταραχή και το μπέρδεμα στον χώρο των αγώνων.
Παρά ταύτα ο ΣΟΑΙΣΤΑ καλωσορίζει την κίνηση αυτή, πρεσβεύοντας βέβαια όπως πάντα ότι η εγγραφή σε ένα εθελοντικό σύνδεσμο οδηγών πρέπει να είναι επιλογή και όχι υποχρέωση. Ο ΣΟΑΙΣΤΑ είναι αποδεδειγμένα πλέον η επιλογή των οδηγών αγώνων ιστορικών αυτοκινήτων.
Οι αγώνες αυτοκινήτων χρειάζονται κοινή αντίληψη και ηρεμία προκειμένου να ανασυνταχθούν και να ξαναγίνουν ευχάριστοι για τους αγωνιζόμενους. Η αλλαγή που όλοι αναζητούμε είναι αδύνατο να έρθει με τον επιχειρούμενο “αποκλεισμό” του ΣΟΑΙΣΤΑ, είναι αδύνατο να έρθει όταν μια απόφαση της ΕΘΕΑ χωρίζει 60/40 τους οδηγούς αγώνων, και αποκλείεται να έρθει με την επιδότηση συνδέσμων οδηγών, όπως παίρνει λεφτά η ΕΡΤ όταν πληρώνουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Υγεία στον χώρο των αγώνων σημαίνει σύνδεσμοι και σωματεία που τα στηρίζουν τα μέλη τους γιατί το θέλουν και όχι γιατί η ΕΘΕΑ το επιβάλλει. Υγεία στον χώρο των αγώνων σημαίνει οι εκπρόσωποι των οδηγών να μην είναι μέλη του οργάνου που αποφασίζει, δηλαδή της ΕΘΕΑ, για να μπορούν να ασκούν κριτική και να διεκδικούν για τους οδηγούς και να μην σκέφτονται την καρέκλα της ΕΘΕΑ πριν μιλήσουν. Υγεία στον χώρο των αγώνων σημαίνει οι σύνδεσμοι οδηγών αγώνων να εκλέγουν την διοίκηση και τα όργανά τους σύμφωνα με τις επιταγές του καταστατικού τους και όχι όποτε “βολεύει” με χρόνια καθυστέρησης. Υγεία στον χώρο των αγώνων σημαίνει συνεχής και παραγωγικός διάλογος οδηγών και ΕΘΕΑ για τα κοινά προβλήματα και όχι “παιχνίδια” και “σιωπές της εξουσίας”.
Οι οδηγοί αγώνων εκφράζουν την ζήτηση για αγώνες, και με τα χρήματά τους και την φυσική παρουσία τους συντηρούν το οικοδόμημα της ΕΘΕΑ και των αγώνων αυτοκινήτου. Η φωνή τους είναι ουσιαστική και η προσπάθεια της ΕΘΕΑ να καταπνίξει την φωνή των οδηγών αγώνων ιστορικών αυτοκινήτων σίγουρα δεν έχει καμία δικαιολογία, ούτε ηθική, ούτε οικονομική. Απλώς δείχνει το μόνιμο έλλειμμα κατανόησης των καταστάσεων το οποίο και έχει οδηγήσει το άθλημά μας στην σημερινή θλιβερή θέση.
Εμείς εμμένουμε στις απόψεις μας και μέχρι να ανακληθεί η απόφαση της ΕΘΕΑ στην μη συμμετοχή σε αγώνες sporting και regularity. Από την άλλη πλευρά, είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι, όπως δείξαμε και στην δημόσια συζήτηση, να συνεργαστούμε με όλους τους οδηγούς και την ΕΘΕΑ για να προάγουμε τους αγώνες στην Ελλάδα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του συνδέσμου, http://www.soaista.gr/
( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου