Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΤΡΑΒΑΤΕ ΚΑΛΩΣ-ΚΑΚΩΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ "ΘΑΨΕΤΕ" ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ"!!

Δημοψήφισμα το Φθινόπωρο, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός!

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος το φθινόπωρο για την προώθηση των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα και την συνταγματική αναθεώρηση, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε πέντε βασικούς άξονες αλλαγών το επόμενο διάστημα και έθεσε τα κομβικά ζητήματα επί των οποίων ζητά την εμπιστοσύνη της Βουλής.Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, χαρακτήρισε τα χρέη και τα ελλείμματα ως «εθνικό πρόβλημα» που θέτει τη χώρα υπό «κηδεμονία». Παράλληλα, τόνισε ότι τα προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν αν διώξουμε την τρόικα, αλλά «είναι στο δικό μας χέρι να λύσουμε το πρόβλημα».Ζητάμε -πρόσθεσε ο πρωθυπουργός- ψήφο εμπιστοσύνης όχι για να βρούμε εξιλαστήρια θύματα, αλλά για να αναλάβουμε εμείς δράση. Κανείς δεν θα ακούσει τη φωνή μας αν δεν δουν ότι εμείς αξιόπιστα διορθώνουμε τα λάθη μας, τόνισε.
Ο κ. Παπανδρέου έθεσε πέντε βασικούς άξονες το επόμενο διάστημα:
1. Να διορθωθούν προϋπάρχουσες αδικίες που επιδείνωσε το μνημόνιο. Σε αυτό το σημείο ο κ. Παπανδρέου έκανε άνοιγμα στον κ. Σαμαρά, απευθυνόμενος προσωπικά και λέγοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε νέα φορολογικά συστήματα».
2. Συνταγματική αναθεώρηση, με αλλαγές, όπως στο θέμα της ποινικής ευθύνη υπουργών. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε σύσταση επιτροπής 20-25 προσωπικοτήτων για να επεξεργαστεί προτάσεις αλλαγών.
3. Αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και στη λειτουργία του κράτους. Για όλα αυτά, είπε, μπορούν να υπάρξουν ευρύτερες συνεργασίες.
4. Αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κράτους, με διαφάνεια απέναντι στη Βουλή και τους πολίτες.
5. Αλλαγές στην κοινωνική πολιτική, με ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης, δικαιότερη κατανομή των εισφορών, ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου